tisdag 19 augusti 2014

Ett sommarkort i akvarell.

Så kul att du tittar in! Jag har gjort ett kort där jag visar hur man kan stämpla och måla med Tombows akvarellpennor,Rangers distresspennor eller vanliga akvarellpennor i trä.
Jag började med att stämpla själva blomsterbågen på akvarellpapper. Eftersom jag skall måla en bakgrund med akvarellpennorna och vatten är det ett måste med rätt sorts papper. Ett vanligt papper löses upp av för mycket vatten. Motivet är ett helt set från Art Impression. Viktigt att stämpla blomsterbågen med Versafine, som inte smetar vid akvarellmålning. 
Lägg färg på en palett (färglägg med Tombows akvarellpenna på ett CD-fodral) och måla en bakgrund. Det bästa av allt är att man inte behöver vara någon Carl Larsson för att lyckas med detta. Det är bara att "kludda" på färgen för det mesta kommer ändå att täckas av de stämplade motiven. Med den smala spetsen på pennan gjorde jag gräset direkt på pappret.
När du är nöjd med bakgrunden plockar du fram motivstämplarna. Börja med att stämpla bladrankorna i ljusast grönt först och fortsätt med mörkare och mörkare grönt. Lägg pennan på skrå och för den över stämpeln precis som man gör när man färglägger på papper... stämpla. På bilden nedan ser du två hängande grenar med blad som jag stämplat. Med lila färg stämplade jag vindruvsklasarna.
När du tycker att du fått till allt det gröna så plockar du fram två Tombowpennor i rosa och ritar dit några rosor med dem. Sedan är det bara att montera ihop kortet :-)
Ha en fortsatt skön sommar :-)

4 kommentarer :

  1. Men gud så fint! Det skulle jag absolut vilja prova, trots att jag är usel på att rita. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det bästa med detta är ju att man inte behöver kunna rita. Det kan inte jag heller, men man kan tro det ;-) Kram och tack för kommentar.

      Radera